Inici

Cicle de creació escènica DespertaLab

La Beca Desperta, emmarcada dins de l'Àrea de Suport a la Creació de la Nau Ivanow, va néixer el 2010 de la mà de Nau Ivanow i aPortada Comunicació, amb la voluntat de donar suport a la creació teatral més jove i fresc, tot contribuint a l'entrada dels joves creadors a les xarxes de difusió artística professionals, a través de l'establiment del marc adequat per a la creació i el desenvolupament d'un projecte escènic i el contacte amb el públic i els programadors.

El 2015, la Nau Ivanow i aPortada s’uneixen a la Sala Atrium i transformen la Beca Desperta i el cicle Atrium Lab en la primera edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, amb el mateix objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent. A través d’aquest cicle, es posa a l’abast dels artistes i companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral.

L’objectiu del cicle és donar suport als creadors i les companyies en el procés de creació de les seves obres i contribuir a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística. A més de donar els recursos per a la projecció d’un espectacle, des de la seva creació fins a la difusió, ofereix una experiència formativa que els doni els recursos i les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, tot incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació.

En aquesta tercera edició hi ha novetats molt importants: la Beca s’internacionalitza i passa a tenir 2 premis d’àmbit nacional i un d’internacional, gràcies a un conveni signat amb la Secretaria de Cultura del govern de Jalisco (Mèxic). A més, hi ha obertes tres possibilitats per a la companyia guanyadora del primer premi: estada en residència a l’espai de Cal Gras, gira dins el programa Testimoni Escènic i viatge el mes de setembre de 2017 a la Muestra Estatal de Teatro de Jalisco.

La dotació econòmica s'amplia a 2.500€ per al primer premi i a 1.500€ per al segon i tercer.

[Guanyadors 2017]

[edició 2017]

[edicions anteriors]